English language Slovenski jezik Germany Hrvatski jezik Pyccko Espanol

Potrošni material za peskanje


Cevi za peskanje

Transport abrazivnega curka od peskalnika do peskalne šobe poteka po cevi. Zaradi abrazivnosti peskalnega sredstva in trenja na stenah peskalne cevi prihaja do obrabe cevi, kar predstavlja velik strošek, ki ga lahko občutno zmanjšate z uporabo kakovostne cevi iz našega programa. Prednosti, ki jih imajo naše cevi pred ostalimi, so predvsem izredna gladkost notranjih sten (manjše trenje - manjša obraba), majhna specifična teža, izredna gibljivost in elektrostatična trdnost (zmanjšana možnost elektrostatičnega udara na delavca). Vsi ti elementi tvorijo kakovostno cev, ki delavcu olajšuje delo in s tem povečuje delovni učinek.


Šobe za peskanje

Obrabi peskalnih šob se ne morete izogniti, lahko pa jo zmanjšate na minimum z uporabo visoko kakovostnih šob iz našega programa. Predpogoj za največjo ekonomičnost je ohranjena optimalna odprtina čim daljši čas, to pa dosežemo le z uporabo BORKARBIDNIH pa tudi WOLFRAMKARBIDNIH šob.

Borkarbid šobe so narejene iz materiala, ki je za diamantom najtrši material in se pridobiva iz borove rude. Z redukcijo z ogljikom dobimo borkarbid v tetraedrski kristalni obliki, katerega kristali so tako trdi, da razijo oziroma parajo celo diamant. S sintranjem pri ekstremno visoki temperaturi in visokem pritisku v kalupih iz čistega ogljika se brez dodatnih veziv spaja v obliko šobe za peskanje.

Borkarbid šoba je v zaščitnem ALU ohišju. Dimenzije so o 4, o 5, o 6, o 7, o 8 in o 10 mm, dolžina šobe je 85 mm, vzdržljivost pa preko 400 delovnih ur na elektrokorundu. Življenjsko dobo Borkarbid šobe lahko občutno podaljšate (vsaj za 2-3x) z uporabo Borkarbid predšobe.


Wolframkarbid šoba je v zaščitnem plastičnem ohišju z grobim navojem. Dimenzije so o 6, o 8, o 10 in ř 12 mm, dolžina šobe je 140 mm, vzdržljivost pa cca. 150-200 delovnih ur na elektrokorundu.

Za odpiranje PDF dokumentov potrebujete Acrobat Reader, ki je na voljo brezplačno.

 • Injektorske peskalne pištole "Power gun"

  sobe.pdf
  PDF dokument, Velikost: 512 kb

 • Hitre cevne spojke

  Velik problem pri peskanju predstavlja kakovostno spajanje peskalnih cevi bodisi med seboj ali na peskalni stroj. Idealen spoj mora odgovarjati naslednjim zahtevam:

  • hitra montaža,
  • enostavno in hitro spajanje in razklapljanje spoja,
  • možnost reduciranja cevi preko spoja,
  • hermetična tesnost spoja,
  • nezmanjšan premer svetle odprtine cevi,
  • neoviran prehod zraka in abrazivnega sredstva,
  • dolga življenjska doba,
  • ugodna cena.
  Hitre cevne spojke

  Vsem navedenim zahtevam je mogoče ugoditi s hitrimi cevnimi spojkami CQP iz našega programa. Vse spojke so izdelane iz visoko kakovostne plastične mase in so zato kos najbolj zahtevnim delovnim pogojem. Spojke CQP dobavljamo v kompletu s tesnilom, kovinsko varovalko in pritrdilnimi vijaki.

  Pištole za peskanje

  Injektorske

  Pri injektorskem načinu peskanja se ustvarja podtlak v peskalni šobi, ki vleče peskalno sredstvo iz zbiralnika v pištolo. Zračni tlak v pištoli potisne pesek skozi šobo in ji da kinetično energijo. Uporabljajo se predvsem peskalna sredstva z majhno specifično težo (organski peski, elektro-korund, steklene perle, plastični granulat). Z ustrezno izbiro šob, pritiska in peskalnega sredstva dosežemo natančno želeno intenziteto kontinuiranega peskanja brez zastojev.

  Injektorske pištole

 • injektorske_pistole.pdf
  PDF dokument, Velikost: 512 kb

 • Tlačne

  Tlačno peskanje je nekajkrat učinkovitejše od injektorskega in se uporablja predvsem za čiščenje masivnih predmetov (odlitki, odkovki, zvarjenci) ali močno korodiranih profilov, kot tudi za mikrokovanje oz. utrjevanje površin (shotpeening). Osnovno načelo tlačnega peskanja je odmerjanje peskalnega sredstva, ki je v tlačni posodi pod pritiskom, v dinamični tok komprimiranega zraka, ki brizga mešanico zraka in peska skozi šobo na obdelovanec.

  sobe
  Klikni za povečavo

  SPECIALNE ZA NOTRANJE PESKANJE

  • sodobna konstrukcija
  • kvalitetna izdelava
  • velika učinkovitost
  • zanesljivo delovanje
  • hiter servis in rezervni deli

  V sodobnem svetu se uporabljajo za transport raznih energentov kot so plin, nafta ipd. cevovodi različnih dimenzij. Večina cevovodov je izpostavljena močnemu korozijskemu delovanju, zato zahtevajo kvalitetno vzdrževanje. Zunanje čiščenje cevovoda ne predstavlja posebnega problema. Za enostavno notranje čiščenje pa se uporablja specialna oprema za peskanje HOLLO-BLAST ali SPIN-BLAST, ki v kompletu s tlačnim peskalnikom tipa TZP tvori učinkovit sistem peskanja notranjih sten cevi.


  PIŠTOLE IN ŠOBE ZA VLAŽNO PESKANJE

  Z uporabo sistema za vlažno peskanje se izognemo prašenju, ki je predvsem pri peskanju izven peskalnih komor zaradi ekološkega in estetskega razloga prepovedano. Bistvo vlažnega peskanja je v tem, da se abrazivno sredstvo na izstopu iz peskalne šobe navlaži.

  sobe
  Klikni za povečavo

  Z vlaženjem abrazivnega sredstva se izognemo prašenju, učinek peskanja pa le neznatno zmanjšamo. Voda se preko dozirne glave dovaja v abrazivni curek pod kotom in z vseh strani ter s tem ustvarja injektorski princip doziranja. Z mikroreducirnim ventilom reguliramo količino vode v abrazivnem curku.

  Industrijski filter vložki

  Industrijski filter vložki
 • industrijski_filter_vlozki.pdf
  PDF dokument, Velikost: 509 kb
 • Naj tudi vam pomagamo rešiti takšne in podobne probleme! Za več informacij o naših rešitvah in izdelkih pridite v stik z nami!

  1x1px_transparent 1x1px_transparent 1x1px_transparent
  1x1px_transparent
  Novice
  1x1px_transparent
  Trenutno ni novosti.
  ostale novice >
  1x1px_transparent

  1x1px_transparent 1x1px_transparent 1x1px_transparent
  1x1px_transparent
  Sejemske novice
  1x1px_transparent
  Trenutno ni sejemskih novosti.
  ostale sejemske novice >
  pretekli sejmi >
  1x1px_transparent
  Želim postati distributer!
  Domov Kontakt Struktura strani