English language Slovenski jezik Germany Hrvatski jezik Pyccko Espanol
Predstavitev
Reference
Znanje
Razvoj in raziskave - R&R
Proizvodnja 1x1px_transparent
Kakovost
Zaposlimo
Kontakt

Razvoj in raziskave

 

Kliknite na sliko projekta za opis Robotizirana peskalna komora Sodablaster TZP ARMI Cleaner projekt OZS - Odbor za znanost in tehnologijo

 

Razvoj je vodilo napredka vsakega podjetja, procesa ali spremembe na bolje. Tega se v podjetju FerroČrtalič zavedamo, zato že desetletja večino svojega truda, znanja in sredstev namenjamo tako bazičnemu razvoju same tehnologije, kot tudi postopkom in posledično tudi razvoju novih strojev, komponent in izboljšav.Spodaj si lahko ogledate seznam trenutnih razvojnih in raziskovalnih projektov:

 

Razvojni projekti za obdobje 2010-12

 

 

Avtomatiziran visokoproduktivni stroj za notranje peskanje cevi premera od 180 – 640 mm, dolžine do 12 metrov, INBLAST 12500.

Razvoj novega stroja bazira na uspešeno izvedenem projektu izpred enega leta na pol manjšem in manj zahtevnem stroju INBLAST 6000, kjer so bile preizkušene inovativne zamisli naših inženirjev, ki dajejo odlične rezultate v pogojih najtežje uporabe.

 

INBLAST 12500

 

 
 

Avtomatizirana peskalna komora za predprogramirano peskanje velikih votlih obdelovancev ( 4.500 x 4.500 x 5.500 mm) z dvema robotskima rokama in avtomatskim polnjenjem ter rotacijo obdelovanca.

Sodablasterji nove generacije (od predelave klasičnega peskalnega stroja do razvoja komponent in prototipa za suho in vlažno ter mokro peskanje s sodo; računalniško krmiljen Sodablaster).

Primerjalna analiza učinkovitosti Armex sode napram različnim klasičnim abrazivom; (pri različnih pritiskih, oddaljenosti in različnih hitrostih gibanja pištole); študija ekološke primernosti; študija rentabilnosti.

na vrh

Razvoj avtomatizirane robotske peskalne komore

 

 

Avtomatizirana peskalna komora za predprogramirano peskanje velikih votlih obdelovancev (npr. ohišij vetrnih elektrarn) z dvema robotskima rokama in avtomatskim polnjenjem ter rotacijo obdelovanca.

 
   

Avtomatizirana robotska peskalna komora

 

 
 
 

na vrh

 

Razvoj strojev za peskanje s sodo SODABLASTER

 

 

Peskanje s sodo je neabraziven postopek s katerim lahko varno, ekološko in učinkovito čistimo skoraj vsako površino.


Ker se v podjetju FerroČrtalič zavedamo pomena ekologije, razvijamo čiščenje s ekološkim abrazivom, ki lahko v veliko primerih nadomesti manj ekološke abrazive in strupena čistila.

Čistilno-peskalni stroji Sodablaster TZP ARMI so najbolj izpopolnjeni stroji za nizkotlačno čiščenje občutljivih površin orodij s postopkom peskanja, kjer ne pride do nobenih poškodb na površini ali robovih. Stroji so izjemno učinkoviti že pri minimalnem pritisku in neznatni porabi čistilnega sredstva. Razvoj poteka v podjetju FerroEcoblast RRC d.o.o.

 
   
 
 

na vrh


Člani Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS

 

  

Direktor podjetja FerroČrtalič, g. Bojan Črtalič je že dolgo časa aktiven član Odbora za znanost in tehnologijo pri Obrtni zbornici Slovenija.Kot pomemben član je bil tudi to leto ponovno izvoljen v naslednji mandat odbora.

Predstavitev odbora
 
 

na vrh

 


Nacionalni nosilec pri projektu

 

  

Podjetje FerroČrtalič je v sodelovanju z Inštitutom Fraunhofer (Nemčija) ter Univerzo v Ljubljani in Bayreuthu (Nemčija) nacionalni nosilec projekta (CLEaning Engineering for Remanufacturing).

Projekt je bil pred kratkim v Nemčiji potrjen s strani Evropske komisije, v kratkem bo pa tudi še na nacionalni ravni. Podjetje FerroČrtalič si od tega projekta obeta preboj v najožji vrh ponudnikov te tehnologije v Evropi.


 

Remanufakturing je proces razstavljanja in obnavljanja strojev na nivoju modula, lahko pa tudi na nivoju vsake komponente. Proces je namenjen popravilu oz. zamenjavi obrabljenih delov, lahko pa tudi zamenjavi zastarelih delov in modulov. Deli, ki so podvrženi hitrejši obrabi in imajo pomemben vpliv na performanse se zamenjajo.

 

Oglejte si članek podjetja FerroČrtalič v mednarodni strokovni reviji MFN o čiščenju obnovljivih proizvodov (angleški jezik)!Nekaj dejstev o Remanufacturing-u (obnovi komponent):

- Industrija večja od "jeklarske industrije",
- globalni letni promet višji od 50 mrd. €,
- dvomestna številka letne rasti,
- višji prispevek kot sončna in vetrna energija.

Podjetje FerroČrtalič deluje na projektu kot partner z bogatimi izkušnjami  na področju obdelave  in čiščenja površin.5 korakov procesa obnove

Prihranki materiala in energije pri obnovio

Zaključen cikel izdelka

 

 

na vrh

 

Študija "IDICETEC-CHEM"

 

  

V podjetju FerroČrtalič pripravljamo odmevno študijo na temo čiščenja s suhim ledom. Študijo "IDICETEC-CHEM" (Innovative Dry Ice Technology in the Chemical Plants) bomo v sodelovanju z našim partnerjem iz Danske v mesecu avgustu predstavili na Inštitutu Fraunhofer v Berlinu. Še istega leta si obetamo z to študijo širitev na druge branže kot so prehrambena industrija, farmacevtska industrija idr.


na vrh

 

Seminarji iz področja tehnologije obdelave površin

 

   Izvajamo tudi strokovne seminarje iz področja Tehnologije Obdelave Površin v Sloveniji, Ex Jugoslaviji in v tujini, predvsem Čiščenje in priprava površin iz različnih materialov s postopki peskanja in sorodnimi postopki pred nadaljnjimi obdelavami.

vsebina seminarja o tehnologiji obdelave kovinskih površin.pdf

PDF dokument, Velikost: 1198 kb

 

Seminar o površinski obdelavi

 

 

na vrh

 

 

 

Za poznavanje vseh dogajanj v procesih obdelave površin je poleg bazičnega znanja, volje in tehničnih možnosti ključno povezovanje z Iinštituti in univerzami širom po Evropi. Tukaj postaja podjetje FerroČrtalič zaupanja vreden in enakopraven partner, ki sodeluje z vrsto raziskovalnih inštitucij in laboratorijev, z ustanovitvijo lastnega Raziskovalno Razvojnega Centra FERROECOBLAST RRC d.o.o. pa je narejen še en korak naprej k neodvisnim raziskavam in ekspertizam, tudi za zunanje naročnike.


Enako pomembno nam je sodelovanje z našim sestrskim podjetjem Blast Tehnik d.o.o., ki je specializirano za poprodajne aktivnosti in je z našimi kupci v kontaktu tudi po zaključku projekta, spremlja učinkovitost uporabljenih rešitev v praksi ter nam daje zelo koristne informacije, ki so ključne za odločitve v bodoče.

 

Aktivnosti podjetja FerroČrtalič d.o.o. najbolj definira naša vizija oz. poslanstvo, zapisano z velikimi črkami že pred desetletji:

 Poslanstvo podjetja FERROČRTALIČ d.o.o. je nuditi svojim strankam optimalne rešitve iz tehnološke obdelave površin, si  ustvarjati in negovati vodilni položaj na trgu Jugovzhodne Evrope, negovati družbeno odgovornost in ekološko usmerjenost, ter ustvariti dodano vrednost za uspešno delovanje in konstanten razvoj ter varnost in zaposlitev vseh članov podjetja.

 

1x1px_transparent 1x1px_transparent 1x1px_transparent
1x1px_transparent
Novice
1x1px_transparent
Trenutno ni novosti.
ostale novice >
1x1px_transparent

1x1px_transparent 1x1px_transparent 1x1px_transparent
1x1px_transparent
Sejemske novice
1x1px_transparent
Trenutno ni sejemskih novosti.
ostale sejemske novice >
pretekli sejmi >
1x1px_transparent
Želim postati distributer!
Domov Kontakt Struktura strani